• Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • Fler än 10 000 produkter
  • Kunskap, kvalitet & suverän service
  • Snabba leveranser
  • Fler än 10 000 produkter

Nyheter ( Husky News ) 1984-1988

________________________________________________________________________________________________________________________

Tidigt 1984 kom fabriken ut med en nyhet till oss återförsäljare om fabrikens nya GP 250 och 500cc inför VM 1984 säsongen.  Här är lite data om den.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Och här har vi 1985 års modell att köpa i din Husqvarna butik.

Teknisk data 1985 års modeller.

____________________________________________________________________________________________________________________

 Husqvarna 1984 års AE500cc.  Kan du hantera den ?

( Vid sisådär 3000-3500 varv, låser den kopplingen och sticker iväg villt spinnande. Efter några meter går nästa växel i, vilket resulterar i framhjulslyft - fortfarande med spinnande bakhjul !!  Effekt uppges inte...slut citat ) )

 ___________________________________________________________________________________________________________________________________________

1983 lanserades Husqvarna 500 4-Takt.  Tomas Gustavsson vann VM enduro 4-T, och det var ju hans skapelse också, tillsammans med Ruben Helmin på Husqvarna fabiken i Ödeshög.

"Tack Tomas och Ruben, för att ni tog med eran kunskap och startade Husaberg Motor. Så blev det ett VM guld för Tomas första året på Husaberg. Det var alltså inget fel på kunskapen hur en 4-Taks motor ska fungera,  och med Tomas som kunde styra hojen också.

Synd att KTM som senare tog över Husaberg och lade ner märket och bytte klisterdekaler på hojarna till Husqvarna och fick med er kunskap på köpet. Men det ökade Husqvarna försäljningen med raketfart.